減肥區 [4597個話題/1283個回覆]

家用健身單車, 可唔可以真係減到肥?

[ 9個回覆 ]
By gozzila (聯絡作者) 發表於 2011-5-26 12:14 1#

gozzila

發送私人訊息

檢視發表文章

我突然間念到, 反正我揍完囡, 夜晚仲要自己溫書, 如果一路踩住車, 一路讀唔知可唔可以修到身呢, 我好想減到個大肚腩同個豪華臀

gozzila的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

小魚

發送私人訊息

檢視發表文章

做運動wor~!實減到!

小魚的健康 :D Fun章

Verne

發送私人訊息

檢視發表文章

但一路踩一路溫書, 會唔會暈 & 眼花??

Verne的健康 :D Fun章

gozzila

發送私人訊息

檢視發表文章

ccc, 我念唔會既....唔係人地d健身室點會放部電視向組機前....哈哈~~

註冊營養師黃思敏

發送私人訊息

檢視發表文章

Gozilla,真係不妨一試!我d client踩單車都減到!

時間:起碼連續20分鐘
速度:30-35km/h,最緊要輕快同均速
阻力:唔好太實,中等阻力就可以
頻率:一星期最少5次,但亦唔難,你可以一路踩,一路睇電視or溫書

不過,你要配合買飲食,同埋唔好咁夜訓bor!

版主:澳洲註冊營養師黃思敏
心滙心臟及腦血管病檢查預防中心教育經理

註冊營養師黃思敏的健康 :D Fun章

gozzila

發送私人訊息

檢視發表文章

你要配合買飲食,同埋唔好咁夜訓bor!<----真係有d難度......(一_一!)q

halohalo_sam

發送私人訊息

檢視發表文章

最緊要堅持每日抽30-40分鐘來做,
強度方面,輕鬆就可以了,
可以對住電視踩,增加趣味.

如果有得量度心跳,就更加理想啦!

halohalo_sam的健康 :D Fun章

gozzila

發送私人訊息

檢視發表文章

好! 等我立即行動先!!

小魚

發送私人訊息

檢視發表文章

每日抽30-40分鐘來做<--都系一套劇的時間, OK 拉, 不算好辛苦。

小魚的健康 :D Fun章

Miffy

發送私人訊息

檢視發表文章

我都看中呢部機, 不過就唔知放邊好, 間屋太細.
如果用放地果種腳踏車 (類似單車), 但是就無庭位, 要自己坐椅...果d系咪都可以減到肥....

Miffy的健康 :D Fun章