懷孕區 [4515個話題/673個回覆]

5月BB展啦,我懷孕22週,對掃貨有少少迷惘!

[ 8個回覆 ]
By luvluvluv (聯絡作者) 發表於 2012-4-19 11:13 1#

luvluvluv

發送私人訊息

檢視發表文章

黎緊5月第一個禮拜就係BB展啦,
有好多野我都想0係0個度買,
我而家22週,好多野都未預備,
想問下大家,有乜野係一定要生之前就預備好晒?

thanks!!!!!!!

luvluvluv的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

大頭阿慧

發送私人訊息

檢視發表文章

5月bb展係邊度?? 會展個d我怕迫人無去過..但jusco/ 一田個d就不能錯過, 因為真係平好多.. (我當時都無你咁早prepare, 其實錯過左好多個)

你可以開始source下d大件&貴野先e.g. bb床, bb車, high chair (如需要), d款真係花多眼亂...睇定d先
其他雜不lung野可以遲d先買la, 唔洗side位ma, 我有個shopping list, 你要既可以send比你...

大頭阿慧的健康 :D Fun章

luvluvluv

發送私人訊息

檢視發表文章

回復 2# 大頭阿慧

唔該晒你呀
5月0個個BB展都係響會展呀,其實去0個度睇係因為可以一次過睇晒0的野,
好似臍帶血呀,疫苗...唔駛走咁多轉,
聽D JM講5月BB展會好行啲,因為少人知道有BB展呀

脊醫吳霈慈

發送私人訊息

檢視發表文章

the most important is to make your body be ready for the delivery, did you check your spine with a 婦科脊醫yet? 孕婦腰椎及盆腔是否有錯位會影響BB發育, 及增長分娩時間, 增加難度, 我們建議孕婦最少每兩個月接受脊骨檢查, 令BB和媽咪更健康

P.S. 每個國際認可合資格的婦科脊醫都是Webster Certified 的, 要小心為自己和BB選擇 ^^

脊醫吳霈慈的健康 :D Fun章

大頭阿慧

發送私人訊息

檢視發表文章

係wor..真係無聽過5月有bb展...去行下都好既, 如果唔迫既話, 小心d ar!!!

打針個d我之前都無諗..而家生完先開始比較, 唔洗咁急既....

知道係仔定女未ar? 係邊度生? 順產定開工??

大頭阿慧的健康 :D Fun章

luvluvluv

發送私人訊息

檢視發表文章

回復 4# 脊醫吳霈慈

冇啵....原來都要check架?

luvluvluv

發送私人訊息

檢視發表文章

係wor..真係無聽過5月有bb展...去行下都好既, 如果唔迫既話, 小心d ar!!!

打針個d我之前都無諗..而家生完 ...
大頭阿慧 發表於 2012-4-23 19:28

係囉,我都係貪少人知道,同埋我同事話唔想迫既話5月一定最好行!!
Btw,第一個b真係好緊張~我想快d知係仔定女呀,唔係好sure,我會0係st. teresa生,希望係順產啦,touchwood touchwood~
你profile pic0個個係你囝囝?

Mannsue

發送私人訊息

檢視發表文章

我朋友上年去完,都買咗好多野,最正係個模擬產房!教你産房內發生既所有野!我一定會去!www.peegaboo.com有免費票攞!快!

Mannsue的健康 :D Fun章

luvluvluv

發送私人訊息

檢視發表文章

個模擬產房要點樣先可以參加架?
係唔係就咁去排隊就OK?