減肥區 [643個話題/1240個回覆]

椰青水有咩好處﹖肥唔肥ga﹖

[ 4個回覆 ]
By lovelumlum (聯絡作者) 發表於 2012-7-27 10:00 1#

lovelumlum

發送私人訊息

檢視發表文章

椰青水有咩好處﹖肥唔肥ga﹖

lovelumlum的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

May

發送私人訊息

檢視發表文章

好似話係寒涼, 即係對清暗瘡呀, 想M快D到果D有幫助~~
但你飲落覺得佢本身都甜生地啦.... 咁一定有果糖喺裡面, 日日飲就肥囉.... 飲一次半次應該唔會太肥嘅~~

May的健康 :D Fun章

徐小淇

發送私人訊息

檢視發表文章

一般人誤認為椰青水等同於椰子汁,以為含有極高脂肪、熱量及飽和脂肪酸,而事實上椰青水的營養價值與椰子汁完全不同,純天然的椰青水卡路里低、零脂肪及零膽固醇,更可以有助減少水份的流失。

實用相關搜尋: 營養    膽固醇  卡路里  脂肪  熱量  飽和脂肪  水份  價值  高脂  天然  營養價值    脂肪酸  高脂肪  椰子    
徐小淇的健康 :D Fun章

Gloria

發送私人訊息

檢視發表文章

呢D?

Gloria的健康 :D Fun章

廚師GeorgeTang

發送私人訊息

檢視發表文章

椰青水含鉀、鎂、鈉等礦物質,鉀是一種電解質,有助排走多餘水份,消除水腫。

它的卡路里低,零脂肪及零膽固醇,屬純天然糖份。既能生津止渴的功效,又可補充身體水份,是有助排毒的飲料。

在炎熱的季節,椰青水更具清涼消暑的功效。

實用相關搜尋: 水腫    膽固醇  卡路里  脂肪  季節  電解質  消暑  礦物質  水份  糖份  排毒  天然    清涼  生津  止渴  炎熱            
廚師GeorgeTang的健康 :D Fun章