社交恐懼症區 [4個話題/7個回覆]

我可以成日唔講多過10句0野

[ 5個回覆 ]

Kathy@@

發送私人訊息

檢視發表文章

我越來越覺得自己超級自閉, 面對住人唔知道講0羊好,如果用MSN 同friend 溝通無問題, 淡係出街對住陌生人或者唔熟0既街坊, 覺得好辛苦, 點樣可以改善到?

請按【讚好】!
讓更多網友天天分享到healthyD的健康快樂資訊。:D

Kathy@@的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

Verne

發送私人訊息

檢視發表文章

practice makes perfect!!!

Verne的健康 :D Fun章

Sandra

發送私人訊息

檢視發表文章

唔好驚~~
你要知道點解自己驚先可以根治問題架BOR!
係對自己講野冇信心?驚人地唔知點睇自己定係點啊?
加油加油!!

Sandra的健康 :D Fun章

happyboy15

發送私人訊息

檢視發表文章

我都係,如果冇人撩我講嘢,我真係會唔知點樣開話題。試過同人食飯,得我地兩個,結果大家各自埋頭玩手機/tablet,氣氛好尷尬但係對方對住其他人並唔係咁樣,可能真係我太怕醜令對方唔知點同我溝通

happyboy15的健康 :D Fun章

Kathy@@

發送私人訊息

檢視發表文章

對方係男仔定女仔阿?? 儘量找D相同話題講下囉。

Kathy@@的健康 :D Fun章

hsjasmap

發送私人訊息

檢視發表文章

我都係, 細個都唔係咁,係上左中學開始就講好小野,唔想同人講野唔想去d多人同陌生人既地方,到我而家係外國讀書,都係一日講得幾句野,好辛苦
我有嘗試同多D人有接觸,有時見到D 朋友好快D人混得好熟,心裹有種唔知點既感覺
但係網上CHAT的話又可能講好多野,
所以唔熟我既人之後同我講番話,個人好COOL 感覺上唔多禮貌,
其實我根本就唔係D咁既人,
原本我都覺得冇咩問題,但係每個人都有唔同性格,但係過左外國真係發現好辛苦

hsjasmap的健康 :D Fun章