假近視區 [5個話題/6個回覆]

我都試過,不過唔駛食藥,要醫就要自醫!

[ 6個回覆 ]
By May (聯絡作者) 發表於 2011-1-31 01:51 1#

May

發送私人訊息

檢視發表文章

我本身已經有近視1x年,除左頭果幾年啦... 之後穩定o左都唔會點樣再加深度數....
但有一排等巴士果陣發現睇唔到巴士號碼,去驗眼果陣先知原來近視加深o左,對我o黎講當然好離奇啦.... 話晒都唔係18,22 lor.... LOL..... 不過好快視光師就消除o左我o既疑慮,話我只係假近視,佢話我可能日日對電腦對得多,眼裡的tissue好tense咁話喎,休息多D就無事。老套講句就係對個芒對得耐就要望下綠色植物囉........ 自自然然就會好~
不過老老實實..... 唔駛無啦啦又配個副眼鏡至係最安慰o既地方....... LOL

May的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

kataluma

發送私人訊息

檢視發表文章

yee~ 我又系咁樣呀, 一把年紀忽然間深左近視。不過我個視光師無咁好人,佢照叫我配過副眼鏡。

kataluma的健康 :D Fun章

花師奶

發送私人訊息

檢視發表文章

我都想問下,有無人會做激光矯視/做過呢?覺得做唔做好?

花師奶的健康 :D Fun章

杏子小姐

發送私人訊息

檢視發表文章

杞子和菊花都是明目的, 用來焗茶飲對眼睛都是好的。

杏子小姐的健康 :D Fun章

細菌小子

發送私人訊息

檢視發表文章

杞子和菊花都是明目的, 用來焗茶飲對眼睛都是好的。
杏子小姐 發表於 2011-4-19 11:31

連眼科醫生自己都仲帶眼鏡, 我就唔係好有信心去做激光矯視啦。

細菌小子的健康 :D Fun章

小魚

發送私人訊息

檢視發表文章

多D同綠色植物做朋友啦, 對眼睛好的

小魚的健康 :D Fun章

ChanelChan

發送私人訊息

檢視發表文章

哎呀, 我真係好暈@@啊, 係咪有機會係假近視呀????

ChanelChan的健康 :D Fun章