我係過來人 [3個話題/15個回覆]

甩皮咀

[ 5個回覆 ]
By Sandra (聯絡作者) 發表於 2011-3-16 14:40 1#

Sandra

發送私人訊息

檢視發表文章

唔知呢度有冇人同我一樣個咀成日都甩皮呢????????????
係無論濕度高低都係不停甩果種= =
有冇人知究竟係發生咩事???

幾個月前試過皮膚敏感果陣我個咀又趁熱鬧敏感埋一份..
果陣就係又甩皮又紅又痕既~~~
醫生話係敏感於是開左隻藥膏比我查~
但係我而家淨係甩皮..又冇其他問題~

咁..應該唔屬於敏感啦??
咁有冇唔駛睇醫生可以解決既方法架?/___\

Sandra的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

Hazelcake

發送私人訊息

檢視發表文章

你可以:
1. 查多D凡士林滋潤,尤其夜晚可以厚敷

2. 少曬太陽

3. 少吃刺激性食物如辛辣, 很酸或很鹹的食品或飲品

4. 不要用舌舔唇

Hazelcake的健康 :D Fun章

Sandra

發送私人訊息

檢視發表文章

多謝你俾我既建議呀!!! 我真係要食得清返D...可能真係呢樣野累事...@_@
不過好神奇地今日個咀又好返好多!!!@O@

暗啞底

發送私人訊息

檢視發表文章

可能唔係皮膚o既事唷~~~~ 係身體的事~

講到皮膚問題我就最有經驗啦~~~ 而家雖然天氣本應會潮濕d, 但我隻腳都仲未痕完呀~~~~~~~~~~~~

暗啞底的健康 :D Fun章

Sandra

發送私人訊息

檢視發表文章

噢~~~係啦~~可能真係身體既事..
我又諗可能轉季啦~天氣唔穩定所以個咀都唔係咁穩定哈哈-__-

暗啞底

發送私人訊息

檢視發表文章

你裡面比緊signal你呀! 唔好賴天氣~~~

暗啞底的健康 :D Fun章