鼻敏感區 [23個話題/73個回覆]

鼻敏感

[ 7個回覆 ]
By sarah (聯絡作者) 發表於 2011-3-23 10:41 1#

sarah

發送私人訊息

檢視發表文章

鼻敏感有什麼方法治療?

Sandra

發送私人訊息

檢視發表文章

鼻敏感要避免接觸致敏原~~
例如好似我對煙敏感~盡量就避開唔好接觸煙啦~
同埋記得保持室內空氣流通~~
都會有改善架~~

Sandra的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

蕎麥麵

發送私人訊息

檢視發表文章

可能要自己觀察下對甚麼敏感。我有friend 係對豆奶敏感,當佢去左外國, 無飲豆奶之後, 情況好左好多。

蕎麥麵的健康 :D Fun章

肥兔仔

發送私人訊息

檢視發表文章

有次我鼻敏感太勁以為自己傷風去睇醫生果陣~
醫生都開左隻鼻敏感藥比我~
話可以每日食一粒/有事果陣食一粒會好D~
不過我冇理到佢呀..食完藥又眼訓...
都係改善日常生活既習慣黎幫手醫下鼻敏感啦~~~~

肥兔仔的健康 :D Fun章

暗啞底

發送私人訊息

檢視發表文章

去醫生度做個皮膚點刺測試,可以知自己對咩敏感喎~

不過都幾貴呢~ 要成千幾蚊~~~!!

之前陪朋友去做,連小強屎都可以係致敏源呀!救命~ 平時我o地又點可以「避免」接觸小強屎呀~~~ 想避但可能係避無可避o架bor!攪笑~~~

暗啞底的健康 :D Fun章

細菌小子

發送私人訊息

檢視發表文章

醫院去邊度穩小強屎出來阿??

細菌小子的健康 :D Fun章

SaiKa

發送私人訊息

檢視發表文章

我係超越強勁鼻敏感, 冷熱又唔得, 多塵又唔得. 超煩呀

SaiKa的健康 :D Fun章

lizzzzzy

發送私人訊息

檢視發表文章

我覺得鼻敏感還是需要靠增強免疫力來對付的.

lizzzzzy的健康 :D Fun章