心臟病區 [29個話題/28個回覆]

林瑞麟「通波仔」順利 料明日可上班

[ 9個回覆 ]
By 細菌小子 (聯絡作者) 發表於 2011-4-7 17:34 1#

細菌小子

發送私人訊息

檢視發表文章

聽日翻工?休息夠唔夠呀~?
話時話 政府D高官呢輪個個都大病, 唔通政府工唔易做?

2011年04月07日 (04:40 pm)

政府新聞處證實,政制及內地事務局局長林瑞麟今日在瑪麗醫院進行心臟檢查,並隨後進行了冠狀動脈介入治療術(俗稱「通波仔」)。

其手術進行順利,而手術後健康狀況亦良好,預期可在明日恢復工作。

發言人又指,林瑞麟於今日放病假,其間會由由政制及內地事務局副局長黃靜文署任。

細菌小子的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

Abooboo

發送私人訊息

檢視發表文章

休息多D 好~ 心臟病可大可小, 睇下大哥就知幾危險啦。

Abooboo的健康 :D Fun章

杏子小姐

發送私人訊息

檢視發表文章

之前都有醫生話,劉吳蕙蘭做完手術放三日假就翻工,一定係唔夠gei。香港社會就係咁,以為咁樣代表好勤力,自己好重要,咁樣做好有責任心,對市民好等等。但我認為政府機構運作,應該要有完善後備機制,一個咁大機構,如果少左一個人,就運作唔到,佢一定好有問題。相反,如果你放多D假,養好身子,之後幫衛生處/港台做多幾個訪問,咪仲好。

香港人生活習慣一D都唔健康,長此落去,只會不斷增加政府醫療開支負擔。hai.真係灰

杏子小姐的健康 :D Fun章

Gordondon

發送私人訊息

檢視發表文章

香港太多輻射啦~! 好危險呀~!

Gordondon的健康 :D Fun章

職場新丁

發送私人訊息

檢視發表文章

食得多麥噹爐仲危險呀!

職場新丁的健康 :D Fun章

Kathy@@

發送私人訊息

檢視發表文章

hai~ 我都驚我自己會心臟病, 猝死呀><

Kathy@@的健康 :D Fun章

職場新丁

發送私人訊息

檢視發表文章

分工得閒死,唔得閒病~ 老闆收買人命

Kathy@@

發送私人訊息

檢視發表文章

你翻工仲玩forum? 比老細見到仲得鳥????

Kathy@@的健康 :D Fun章

職場新丁

發送私人訊息

檢視發表文章

比你發現左, 殺你滅口

Biboo111

發送私人訊息

檢視發表文章

比你發現左, 殺你滅口
職場新丁 發表於 2011-4-7 17:53

回頭是岸阿施主, 咪你下世心臟病都放得一日假ga jar

Biboo111的健康 :D Fun章