甲癬區 [2個話題/4個回覆]

外用灰甲藥水邊隻有效?

[ 4個回覆 ]
By 妙齡女郎 (聯絡作者) 發表於 2015-7-9 12:53 1#

妙齡女郎

發送私人訊息

檢視發表文章

灰甲問題相信有唔少人有, 因為會傳染, 所以我同屋企人都被灰甲問題困擾左一段長時間,
由於口服灰甲藥會損害肝功能, 我地只可以用外用藥水.
唔知道大家有無用過邊隻外用灰甲藥水有效果可以介紹一下?

妙齡女郎的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

HOHOMAN

發送私人訊息

檢視發表文章

有無試過恢甲清? 我都用過幾隻唔同牌子既灰甲藥水, 基本上幾隻都有效果, 而家轉左用恢甲清, 佢唔洗銼甲直接搽, 用法比較方便

HOHOMAN的健康 :D Fun章

YinB

發送私人訊息

檢視發表文章

我都有灰甲問題, 同埋都聽過食灰甲藥會傷肝, 所以都係打算買灰甲藥水用.

我都有去睇過恢甲清, 我見佢有兩隻唔同, 想知有咩分別?

YinB的健康 :D Fun章

HOHOMAN

發送私人訊息

檢視發表文章

回復 3# YinB

如果係恢甲清, 我只係用過筆型個款(灰甲筆),
佢係好似一支螢光筆咁, 可以直接塗搽於灰甲表面,

藥水會慢慢滲透入甲床, 將灰甲真菌殺死.

其實如果是初起灰甲, 唔算太嚴重的話,

用灰甲藥水約1 - 2個月, 灰甲就可以根治.

HOHOMAN的健康 :D Fun章

pires07

發送私人訊息

檢視發表文章

我剛買了枝恢甲筆,但塗在指甲上覺得沒有分別,不知道是否真的塗了東西?
其實恢甲筆是否沒有液體的?那麼我如何判斷已經塗了東西?
謝謝!

pires07的健康 :D Fun章