腸癌區 [25個話題/19個回覆]

加力康癌症專用營養奶 好嗎?

[ 9個回覆 ]
By Kris (聯絡作者) 發表於 2015-9-15 15:49 1#

Kris

發送私人訊息

檢視發表文章

聽朋友講, 癌症病人都飲加力康.想問對病人有咩好? 係咪做緊化療既病人都適合?

Kris的健康 :D Fun章
想儲齊其他Fun章?即按更多

Alicebbb

發送私人訊息

檢視發表文章

癌症奶粉對化療病人可以話係必須既補充品,

因為化療期間會有副作用, 補充品可以幫助減輕副作用.

加力康有咩好, 可以睇返佢本身既成份. 我上網睇過,

佢入面既EPA, 高能量, 高蛋白質.

對增強抵抗力, 提供能量, 修復組織都好有幫助.

仲含有抗氧化維生素, 同益生菌纖維,

另外除左奶粉裝既雲呢拿味, 仲有獨立支裝既兩種口味,

意大利咖啡同水果味, 適合唔同口味既病人.

實用相關搜尋:   抗氧化    癌症  纖維  蛋白質  咖啡  水果  維生素  EPA  化療  增強抵抗力  抵抗力  能量  奶粉  副作用    獨立  上網  益生菌    意大利  PA  
Alicebbb的健康 :D Fun章

Kris

發送私人訊息

檢視發表文章

回復 2# Alicebbb

聽講呢D癌症奶粉會好杰難沖, 唔知加力康隻雲尼拿味點既呢? 易唔易入口?

HOHOMAN

發送私人訊息

檢視發表文章

加力康好似有獨立支裝的, 如果驚沖粉難沖, 可以試現成支裝呀.

支裝仲有三隻味, 有意大利咖啡, 水果味, 同菠蘿椰子味,

你去屈臣氏買一支兩支比病人試下岩唔岩飲先,

如果OK先去官網或者護協訂貨.

HOHOMAN的健康 :D Fun章

Abb

發送私人訊息

檢視發表文章

請問一下,如果化癌病人,已經開始無胃口食野,
咁飲呢D營養奶得唔得? 同埋味道易唔易入口?

Abb的健康 :D Fun章

Kris

發送私人訊息

檢視發表文章

加力康好似有獨立支裝的, 如果驚沖粉難沖, 可以試現成支裝呀.

支裝仲有三隻味, 有意大利咖啡, 水果味, 同 ...
HOHOMAN 發表於 2015-10-12 16:41

屈臣氏都有加力康賣嗎? 咁幾方便啊, 屈臣氏分店多, 都容易買.

Abb

發送私人訊息

檢視發表文章

屈臣氏都有加力康賣嗎? 咁幾方便啊, 屈臣氏分店多, 都容易買.
Kris 發表於 2015-10-27 12:35

請問屈臣氏賣加力康咩價錢?

我上網睇加力康有幾個味道, 想問下咩味好飲D?

Abb的健康 :D Fun章

HOHOMAN

發送私人訊息

檢視發表文章

請問屈臣氏賣加力康咩價錢?

我上網睇加力康有幾個味道, 想問下咩味好飲D? ...
Abb 發表於 2015-11-10 10:53

加力康支裝有咖啡味, 水果味, 同菠蘿椰子, 適合唔同口味既病人.

屈臣氏原價無記錯是$36/一支, 如大量買可到護協或官網訂, 價錢應該會平一些

Kris

發送私人訊息

檢視發表文章

加力康支裝有咖啡味, 水果味, 同菠蘿椰子, 適合唔同口味既病人.

屈臣氏原價無記錯是$36/一支, 如大量 ...
HOHOMAN 發表於 2015-11-16 12:17

謝謝資料, 在官網訂了一箱加力康, 要做有聖誕節的8折優惠, 買得多唔貴

HOHOMAN

發送私人訊息

檢視發表文章

謝謝資料, 在官網訂了一箱加力康, 要做有聖誕節的8折優惠, 買得多唔貴
Kris 發表於 2015-12-9 12:39

化療病人通常都需要早晚飲加力康營養奶, 什或更多.所以治療期間, 訂得多的確會比較經濟.
希望你家人早日康復.